Важлива оновлена інформація: відповідь Всесвітнього Фонду для Дітей щодо України

March 28, 2022 | Donor News, GFC & Partner Updates

Читати по-англійськи i по-російськи.

Протягом багатьох років Всесвітній фонд для дітей (GFC) розвивав мережу надійних партнерських організацій в Україні, Молдові та Румунії, і всі ці партнери тепер відповідають на потреби молодих людей, які постраждали від війни в Україні.

GFC вже підтримує 28 громадських організацій, які допомагають дітям, які постраждали від кризи. Діти з обмеженими можливостями, сироти та біженці тепер – несподівано, раптово та трагічно – покладаються на наших партнерів у евакуації з небезпечних районів та в отриманні їжі, теплого одягу та інших необхідних речей.

Я щиро вдячний за підтримку, яку спільнота GFC отримала у відповідь. Менш ніж за місяць GFC отримав внески на суму понад 1 мільйон доларів США для нашого Фонду Реагування на Надзвичайні Ситуації. Ми використовуємо ці кошти для допомоги місцевим партнерським організаціям в Україні, Молдові та Румунії, які підтримують українських біженців та тих, хто залишається в небезпеці вдома.

Це безпрецедентний вияв підтримки з боку наших друзів і спонсорів під час кризи. Дякую.

Я хочу поділитися деякими думками про реагування GFC, досвід українських дітей та сімей, а також про те, як ваш внесок підтримує наших партнерів на місцях.

«Як ми можемо допомогти?»

«Як ми можемо допомогти?» Це перший електронний лист, який співробітники програми GFC надсилають нашим партнерам під час кризи. Коли трапляється лихо, першочерговим завданням наших партнерів є підтримка дітей та молоді. У них немає часу думати про те, щоб подати заявку на екстрене фінансування. GFC знає про це: ми часто є одними з перших спонсорів, які звертаються до наших партнерів, перевіряють чи в безпеці вони та дізнаються, що їм потрібно.

Команда GFC почала зв’язуватися з нашими партнерами в Україні протягом двох днів після вторгнення російської армії наприкінці лютого. Протягом тижня наша команда почала надсилати нашим партнерам дотації на випадок надзвичайних ситуацій із загальних операційних фондів GFC, в той час, як ми створили спеціальний Фонд Реагування на Надзвичайні Ситуації в Україні.

Відтоді ми якнайшвидше видаємо невідкладні дотації та озвучуємо голоси молоді, яка постраждала від війни.

Оскільки криза триває, ми знаємо, що нашим партнерам буде потрібна підтримка протягом наступних місяців і років. Українським дітям, які покинули свої домівки, потрібна буде довготривала підтримка, щоб продовжити навчання, подолати психологічні травми та адаптуватися до нового середовища. Ми готуємо постійне реагування, яке не зміниться навіть при зміні циклу новин.

Голоси та історії з України

GFC має зростаючу мережу з більш ніж двох десятків партнерів в Україні, Молдові та Румунії. Деякі з них є громадськими організаціями, з якими GFC співпрацює багато років. Інші стали партнерами GFC минулої зими через Фонд Spark (Спалах). Усі з них є надійними та перевіреними місцевими організаціями, які працюють із біженцями, сиротами, дітьми з обмеженими можливостями, дітьми ромів, молоддю ЛГБТК+ та дівчатами.

GFC озвучує голоси та історії української молоді та лідерів громад, ділиться розповідями про події на місцях з перших вуст. Ми прийняли рішення не називати наших партнерських організацій поіменно, щоб захистити їх від можливої помсти в залежності від розвитку ситуації в Україні.

Одна історія, яка вразила мене, – це жахлива подорож української партнерської організації, яка евакуювала групу з 19 жінок та дітей з обмеженими можливостями з Києва до Риги, Латвія. Співробітники були стурбовані тим, наскільки важко буде дітям з обмеженими можливостями сховатися від бомб у підвалах, які, як правило, не обладнані для доступу на інвалідних візках, тому вони вивезли якомога більше дітей з країни на спеціально модифікованому мікроавтобусі.

З Латвії ця партнерська організація підтримує сотні сімей в Україні, які мають дітей з обмеженими можливостями і потребують допомоги, щоб дістатися до безпечних місць.

На початку війни виконавчий директор сказала, що її хвилює те, як організація зможе отримати фінансування для проведення евакуації. Але наступного дня вона отримала електронного листа від GFC з пропозицією допомогти. Вона сказала: «Я відчула, що мої молитви були почуті, тому що зараз у мене немає часу подавати заявку на дотації».

Завдяки допоміжній дотації від GFC, ця партнерська організація надсилає невеликі грошові перекази цим сім’ям, щоб вони могли придбати ліки та організувати транспортування до безпечних районів.

Ефект вашої підтримки

З нашої сторони ми поєднуємо потребу негайної гуманітарної підтримки з довгостроковою допомогою, яка дозволить нашим партнерам продовжувати свою роботу протягом наступних місяців і років. Ми надаємо більші, ніж зазвичай, екстрені дотації залежно від потреб наших партнерів. У той час, як у минулих кризових ситуаціях наші допоміжні дотації зазвичай становили від 2000 до 5000 доларів США, наші дотації для України становлять в середньому 15 000 доларів і з кожним днем зростають.

Я хочу наголосити, що наша здатність забезпечити такий тип фінансування для короткострокового та довгострокового реагування можлива лише завдяки вашій великодушності.

Наші партнери використовують ці кошти для задоволення різноманітних потреб, зокрема:

  • Продукти харчування, ліки, вода та інші предмети невідкладної допомоги
  • Притулок та транспортування до безпечних районів
  • Грошові перекази сім’ям-переселенцям та молоді
  • Консультування та юридична підтримка
  • Інформація про послуги в Україні та сусідніх країнах
  • Освітня підтримка дітей шкільного віку
  • Спеціалізована підтримка ромів, ЛГБТК+ та дітей з обмеженими можливостями

Ми глибоко вдячні вам за те, що ви поділилися тим, що маєте, щоб допомогти молодим людям в Україні. Ми вражені довірою, яку ви нам виявили, і наполегливо працюємо, щоб розподілити ці кошти нашим партнерам. Дякую за те, що ви підтримуєте українських дітей та молодь.

Джон Хеклінгер, президент і генеральний директор

Пожертвувати зараз, щоб допомогти нашим партнерам захистити дітей та молодь в Україні.

Impact in Your Inbox

Stay in the know about what’s happening at Global Fund for Children, including news and stories, special events, and more!

Global Fund for Children (GFC) UK Trust, created in 2006, is a UK registered charity (UK charity number 1119544). We work to generate vital income, create new fundraising opportunities, and raise awareness of the invaluable work of GFC’s grassroots grantees. Our aim is to extend the reach of GFC in the United Kingdom, Europe, and beyond.

Contact
Work.Life, 4 Crown Place
London EC2A 4BT

[email protected]